Sikkes vintage fémbútor

A fémbútorok minden szobának elegáns megjelenést kölcsönözhetnek. Beltérben a leggyakrabban a világos színek, árnyalatok illenek a legjobban a lakás hangulatához, ezért érdemes lehet a sötét árnyalatú fémbútorokat átfesteni világosra.

project_15_a

  1. Festés előtt a bútorok környezetét takarja le papírral vagy takarófóliával, nehogy az esetleg elcseppenő festékcseppek összekoszolják a padlót.
  2. Készítse elő a bútort festéshez, csiszolja át a felületet drótkefe vagy dörzspapír segítségével. Ellenőrizze, hogy sikerült-e minden pergő rozsdát vagy málló régi festékréteget eltávolítani.
  3. Ezután mossa le a felületet mosogatószer és víz segítségével. Ezáltal eltávolítja az összes zsírt és szennyeződést a felületről amik a festék tapadását gátolják. A leöblített felületet hagyja teljesen megszáradni.
  4. Keverje fel alaposan a Hammerite Közvetlenül a Rozsdára fényes fémfestéket közvetlenül a felhasználás előtt, és hordja fel a felületre jó minőségű ecset segítségével. A felület 2 óra múlva már porszáraz, de a második réteg felhordása előtt várjon 6 órát.