Gyakori kérdések

A kerítésem rozsdásodni kezdett, pedig festve volt. Miért?
Ennek két oka lehet. Az egyik az, hogy nem vitt fel elég vastag festékréteget a festés során. A Hammerite Fémfestéket mindig két rétegben kell alkalmazni a tökéletes védelem elérése érdekében. Figyeljen arra, hogy a sarkokon és hajlatokban is megfelelő festékréteg legyen, sőt a tökéletes védelem érdekében az ilyen helyeken használhat Hammerite No.1 Rozsdastabilizáló alapozót is. A másik ok az lehet, hogy a festés megkezdése előtt a felületet nem tisztította meg rendesen, így por és zsír maradt a festékréteg alatt.
A második festékréteg után a felület ráncos lett. Mi a teendő?
Mindig hagyja a Hammerite Fémfestéket megszáradni a második festékréteg felvitele előtt. Ha a festék ráncos lett, várja meg, míg a festék teljesen megszárad, csiszolja meg a felületet csiszolópapírral, mossa le mosószeres vízzel és kezdje újra a festést.
Használható a Hammerite Fémfesték jóval a doboz felnyitása után is?
A Hammerite Fémfesték a doboz első felnyitását követően még kb. 2 évig használható. A maradék festéket tartsa az eredeti, jól lezárt csomagolásban száraz, jól szellőző helyen, védje a fagytól és közvetlen napsütéstől.
Hogyan érhetek el azonos színű, homogén felületet az egész munka során?
Keverje fel a Hammerite Fémfestéket használat előtt alaposan, és munka közben is keverje meg időnként.
Hogyan használjam a Hammerite Fémfestéket erősen rozsdás felületen?
A festendő felületről távolítsa el a pergő, málló rozsdát egy drótkefe vagy csiszolópapír segítségével. Tisztítsa meg a felületet mosószeres vízzel és hagyja megszáradni. A megfelelő tapadás elősegítése érdekében használjon Hammerite Ecsettisztító-Hígítót a festés előtt.
Hogyan használjam a Hammerite Fémfestéket időjárásnak, korróziónak erősen kitett felületeken?
A felületet jól tisztítsa meg mosószeres vízzel, majd hagyja megszáradni. Használjon Hammerite No.1 Rozsdastabilizáló alapozót festés előtt.
Hogyan használjam a Hammerite Fémfestéket már festett felületen?
Festés előtt végezzen próbafestést és hagyja a festéket száradni 1 órán keresztül. Ha nemkívánatos reakciót lát, távolítsa el a már meglévő festékréteget csiszolással, majd fesse le a felületet Hammerite Fémfestékkel.
Hogyan használjam a Hammerite Fémfestéket rozsdás felületen?
A Hammerite Fémfesték speciális összetételének köszönhetően a festék már rozsdás felületen is alkalmazható minimális előkészítési munkát követően. Távolítsa el a pergő, málló rozsdát egy drótkefe segítségével, majd tisztítsa meg a felületet Hammerite Ecsettisztító-Hígítóval vagy mosószeres vízzel és öblítse le tiszta vízzel. Hagyja megszáradni a felületet, és már kezdődhet is a festés, amelyhez csak egy doboz Hammerite Közvetlenül a rozsdára termék lesz szüksége, alapozó és közbenső réteg használata nélkül.
Hogyan használjam a Hammerite Fémfestéket új, festetlen fémfelületen?
A Hammerite Fémfesték speciális összetételének köszönhetően az új festendő felület csak minimális előkészítést igényel. A felületet tisztítsa meg mosószeres vízzel, öblítse le, hagyja megszáradni, és már kezdődhet is a festés.
Hogyan lehet megakadályozni a festék megfolyását?
Alkalmazzon több, vékonyabb réteget (kettő helyett hármat), így elkerülheti a festék megfolyását, mivel a vékonyabb festékréteg hamarabb megszárad és csökken a megfolyás veszélye. Függőleges, sima fémfelületre történő felhordás esetén érdesítse meg teljes szélességében a festendő felületet durva dörzspapír segíségével.
Összekeverhetem a Hammerite fémfestéket más festékkel?
Nem, a Hammerite Fémfesték speciális összetétele miatt nem keverhető más festékkel.

Kapcsolat

Nem talált választ a kérdésére? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk.