Hammerite
Ireland
A Fémvédelem szakértője
Termékeink Tanácsadás és segítség Írjon nekünk!
 
Kezdőlap > Tanácsadás és segítség
Tanácsadás és segítség

 

 

Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket már festett felületen?

Festés előtt készítsen próbafelületet és hagyja a festéket száradni 1 órán keresztül. Ha nemkívánatos reakciót lát, távolítsa el a már meglévő festékréteget csiszolással, majd fesse le a felületet Hammerite Fémfestékkel.

 

Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket új, festetlen fémfelületen?

A Hammerite Fémfesték speciális összetételének köszönhetően az új festendő felület csak minimális előkészítést igényel. A felületet tisztítsa meg mosószeres vízzel, hagyja megszáradni, és már kezdődhet is a festés.

 

Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket rozsdás felületen?

A Hammerite Fémfesték speciális összetételének köszönhetően a festék már rozsdás felületen is alkalmazható minimális előkészítési munkát követően. Távolítsa el a pergő, málló rozsdát egy drótkefe segítségével, majd tisztítsa meg a felületet mosószeres vízzel. Hagyja megszáradni a felületet, és már kezdődhet is a festés.

 

Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket erősen rozsdás felületen?

A festendő felületről távolítsa el a pergő, málló rozsdát egy drótkefe vagy csiszolópapír segítségével. Tisztítsa meg a felületet mosószeres vízzel és hagyja megszáradni. A megfelelő tapadás elősegítése érdekében használjon Hammerite No.1 Rozsdastabilizáló alapozót a festés előtt.

 

Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket alumínium, króm, réz felületeken?

Tisztítsa meg a felületet egy csiszolópapír segítségével, mossa le mosószeres vízzel és hagyja megszáradni. Használjon Hammerite Speciális Fémalapozót a fedőréteg jobb tapadása érdekében a festés előtt.

 

Hogyan lehet megakadályozni a festék megfolyását?

A festendő felületről távolítsa el a pergő, málló rozsdát egy drótkefe vagy csiszolópapír segítségével. Tisztítsa meg a felületet mosószeres vízzel és hagyja megszáradni. Ha függőleges felületet fest, alkalmazza a Hammerite Fémfestéket 3 vékony rétegben 2 vastag réteg helyett, ugyanis a vékonyabb festékréteg nehezebben folyik meg a száradás során.. Ez a probléma valamennyi festéknél előfordul, de a Hammerite Fémfesték tixotróp tulajdonságánál fogva nem csöpög, kevésbé folyik meg.

 

Hogyan érhet el azonos színű felületet az egész munka során?

Keverje fel a Hammerite Fémfestéket használat előtt.

 

A második festékréteg után a felület ráncos lett. Mi a teendő?

Mindig hagyja a Hammerite Fémfestéket megszáradni a második festékréteg felvitele előtt. Ha a festék ráncos lett, várja meg, míg a festék teljesen megszárad, csiszolja meg a felületet csiszolópapírral, mossa le mosószeres vízzel és kezdje újra a festést.

 

A kerítésem rozsdásodásnak indult, pedig festve volt. Miért?

Ennek két oka lehet. Az egyik az, hogy nem vitt fel elég vastag festékréteget a festés során. A Hammerite Fémfestéket mindig két rétegben kell alkalmazni a tökéletes védelem elérése érdekében. Figyeljen arra, hogy a sarkokon és hajlatokban is megfelelő festékréteg legyen. A másik ok az lehet, hogy a festés megkezdése előtt a felületet nem tisztította meg rendesen, így por és zsír maradt a festékréteg alatt.

A kerítésről pattog le a festék. Mi a teendő?
Ez akkor fordulhat elő, ha nagyon sima felületen alkalmazta a Hammerite Fémfestéket, így a festék nem tudott megtapadni a felületen. Ha nagyon sima felületet fest, mint például alumínium vagy horganyzott lemez, akkor használjon Hammerite Speciális Fémalapozót a festés megkezdése előtt a jobb tapadás elérése érdekében.

 

Hogyan használja a Hammerite Fémfestéket időjárásnak, korróziónak erősen kitett felületeken?

A felületet jól tisztítsa meg mosószeres vízzel, majd hagyja megszáradni. Használjon Hammerite No.1 Rozsdastabilizáló alapozót festés előtt.

 

Összekeverhetem a Hammerite Fémfestéket más festékkel?

Nem, a Hammerite Fémfesték speciális összetétele miatt nem keverhető más festékkel.

 

Használható a Hammerite Fémfesték jóval a doboz felnyitása után is?

A Hammerite Fémfesték a doboz első felnyitását követően még 2 évig használható. A maradék festéket tartsa az eredeti csomagolásban, száraz, jól szellőző helyen, védje a fagytól és az erős napsütéstől.

 

 
  Jogi rendelkezések Hammerite Worldwide